refresh
nieuws

12.03

Marokkaanse-Amsterdammers met elkaar in debat op 14 MRT onder leiding van Arie Boomsma

Er tekent zich een nieuwe Marokkaans Amsterdamse middenklasse af, beschikkend over diploma's, goede banen of een eigen bedrijf. Aan de andere kant is er sprake van ernstige problematiek. Marokkaanse Amsterdammers gaan hierover MET elkaar in debat.
15.01

Een debatleider, dagvoorzitter of presentator nodig?

Een debatleider, dagvoorzitter of presentator nodig?
03.10

Refresh Events leidt inspiratiemissie naar Qatar

Studenten School voor de Journalistiek op inspiratiemissie naar Qatar
14.09

Groot verkiezingsdebat Moskee Badr | Groot succes!

Op 6 september jl. organiseerde het Stadsdeel West i.s.m. Moskee Badr het Grote verkiezingsdebat. Met groot succes!!
Refresh Events leidt voor het derde achtereenvolgende jaar, de inspiratiemissie naar Qatar voor studenten van de School voor de journalistiek aan de Hogeschool Utrecht.

Al Jazeera
Journalistiek in het midden oosten maakt de laatste tijd een opvallende ontwikkeling door. Voor velen luidde de komst van Al Jazeera, vanuit Qatar als haar thuisbasis, de komst van een nieuwe tijdperk in. Inmiddels is Al Jazeera niet meer weg te denken en zijn er meerdere Arabische televisie zenders bij gekomen. Zoals Al Arabiya en Skynews Arabia.

Een intensieve, 6 daagse inspiratiemissie
De studenten krijgen een exclusief kijkje achter de schermen van Al Jazeera en spreken met Al Jazeera prominenten over journalistiek. Naast het bezoek aan Al Jazeera zal een bezoek aan verschillende journalistiek hotspots en bezienswaardigheden onderdeel zijn van het programma. De studenten maken kennis met Qataarse medestudenten en wisselen expertises en gedachtes met elkaar uit. De studenten krijgen de opdracht om items te maken, deze moeten aan het eind van de trip klaar zijn. Deze worden dan door hen gepresenteerd tijdens het slotceremonie onder aanwezigheid van diverse prominenten. Om een goed beeld te krijgen van de cultuur en de geschiedenis van Qatar, wordt de reis ingeleid met een presentatie over dit land. Dit vind plaats in een van de meest prestigieuze culturele instelling van Qatar.

Kerndoelen voor deze inspiratiemissie:
Inspiratie | Uitwisseling | Ervaren | Netwerken | Leren

Klik hier voor meer informatie over de inspiratiemissie.

03.10.2012
Refresh Events leidt inspiratiemissie naar Qatar